Met kinderen

Er is voor jonge kinderen (tot ongeveer 10 jaar) genoeg te beleven op Camping de Portlander. Er zijn speeltoestellen, boerderijdieren, een klein speelbos, skelters, kinderfietsjes en in de vakanties organiseren we leuke activiteiten! Vaak voeren we ’s ochtends de kinderen de ezels, kippen en geiten. In de zomer hebben we ook twee pony’s waar we af en toe een rondje op stappen.

Maar als je een dagje in Salland op avontuur wilt, dan is er voor kinderen ontzettend veel te doen op en rond Sallandse Heuvelrug!

(Buiten) zwemmen

Op de camping zelf is geen zwembad, maar in de buurt zijn verschillende mogelijkheden. Zwembad De Oase ligt op 10 autominuten van de camping en hier kun je zowel binnen als buiten zwemmen. Buiten is een 30 meter lange glijbaan, een peuter/kleuterbad en een zonneweide. Andere zwembaden in de buurt zijn zwembad De Looermark, het zwembad Twenhaarsveld in Holten en op 20 autominuten ligt de natuurlijke zwemplas Natuurlijk Heidepark (hier zit ook een groot klimbos + kabouterspeeltuin/pad bij! Heel leuk voor een dagje uit :))

Avonturenpark Hellendoorn

Een geweldig pretpark, met meer dan dan 30 attracties voor jong en oud. Ooit begonnen als theehuis met speeltuin en nu een van de leukste pretparken van Nederland. Gelegen op slechts 15 minuten van Camping de Portlander.

Kinderboerderij Dondertman

Kinderboerderij Dondertman is een educatieve kinderboerderij waar heel veel te beleven en leren valt. Er is een grote speeltuin en in de vakantieperiodes zijn veel activiteiten waar kinderen aan kunnen deelnemen. Wat denk je van broodjes bakken of vogelhuisjes maken? Een gemoedelijk sfeertje en wij vinden het met name geschikt voor wat kleinere kinderen. Op zo’n 10 minuten rijden afstand van de camping.

Speelbos Sallandse Heuvelrug

Een leerzaam speelbos in het Nationaal park de Sallandse Heuvelrug. Je kunt hier klauteren, klimmen, spetteren en spelen! Er is tevens een route die je kunt volgen met diverse opdrachten. Bij het buitencentrum kun je een boekje kopen van Joep en Jonas de eekhoorn voor kinderen van 4-8 en 8-12 jaar. Parkeren is gratis en vergeet je laarzen niet!

Kinderwandelingen op de Holterberg

Volg de voetstappen van Daantje Das of het Groote Kikkerpad. Hele leuke kinderwandelingen met diverse activiteiten. Avontuur gegarandeerd! Elk seizoen wisselen de opdrachten die kinderen kunnen doen. Speciale opdrachtenboekjes zijn te koop bij Natuurmuseum Holterberg. Hier start het pad en er is een prachtig natuurdiorama.

Speeltuin de Flierefluiter

De Flierefluiter is een grote binnen- en buitenspeeltuin op ruim een kwartier rijden van de camping. Er zijn veel speeltoestellen, boerderijdieren en zelfs een klein buitenzwembad. Bij slecht(er) weer is dit een goede optie omdat een gedeelte van de speeltuin ook overdekt is. Je kunt bij ons entreekaarten kopen met 10% korting!

Eten bij de Sallandse Berg

De Sallandse Berg is een all-inclusive restaurant met speciale arrangementen voor kinderen én een aparte speelzaal. Zo wordt uit eten leuk voor jongen en oud! Er is tevens een groot terras, dus met mooi weer zit je gebakken.

Dinoland in Zwolle

In Dinoland ga je terug in de tijd en loop je soms tussen tientallen meters grote dino’s. Er valt van alles te leren en er zijn heel veel leuke activiteiten en attracties.