Kamperen

Campers, caravans, vouwwagens, tenten, pipopwagens, tipi’s en opgooitentjes: iedereen is welkom bij Camping de Portlander! Onze minicamping is perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar een vriendelijke en ongedwongen sfeer. Hier kun je samen genieten van het buitenleven.

Help mee met het verzorgen van de boerderijdieren, bouw een hut in ons inimini speelbos of kijk naar de sterren bij het kampvuur. Creëer mooie momenten met je gezin en maak herinneringen die een leven lang meegaan!

Onze kampeerveldjes

Op onze camping vind je twee kampeervelden. Het ‘hoofdveld’ (plek 1 t/m 25) is omringd met een rij hoge bomen en wordt in het midden opgedeeld door een aantal grote berken. Bijna alle gasten op dit veldje kijken uit op de speeltuin. Zo kun je vanaf je eigen plek zicht houden op de kinderen! Buiten de schoolvakanties vult dit kampeerveld zich meer met wandelaars, mountainbikers en gezinnen met kinderen die nog niet naar school gaan. Van alles wat!

De ‘Groene Weide’ (plek 26 t/m 40) gebruiken we voor gasten die niet persé bij de speelvoorzieingen hoeven te staan. Hier heb je de ruimte omdat er doorgaans minder gasten op dit veld staan. Vanaf je plek kun je over de lage begroeiing de weilanden inkijken en zit je vooraan bij een mooie zonsondergang. Ook gebruiken we dit veldje in het voor- en naseizoen voor groepskamperen of kleine evenementen.

Onze kampeerplekken:

 • 1 kampeermiddel (max. 8 meter lengte incl. dissel, kleine bijzettent op aanvraag)
 • 90m2 – 110m2 oppervlakte
 • 6 ampère stroompunt (5KWh per dag inbegrepen daarna 0,50 per KWh)
 • Gratis camping WIFI
 • Gratis douchen
 • Watertappunt op loopafstand
 • Autoluw terrein (alleen laden en lossen)
 • Parkeerplek voor één auto

Voorzieningen op de camping

 • Twee sanitaire ruimtes met eenvoudige douches (4), toiletten (3), urinoir (1) en wasgelegenheid
 • Mindervalidentoilet en verschoontafel voor kinderen
 • Een gemeenschappelijke binnenruimte (tenzij deze is afgehuurd)
 • Gemeenschappelijke keuken en koelkast voor gasten die met een tent komen
 • In het hoogseizoen organiseren we bij voldoende animo leuke activiteiten voor kinderen

 • Urban Arrow bakfiets (huur)
 • Picknicktafels en buitenkachels (huur)
 • Een Weltevree Hottub (huur)
 • Een wasmachine en droger (tegen kleine vergoeding)
 • Skelters, tractors en kinderfietsjes en ander speelgoed
 • Diverse boerderijdieren
 • Speeltuin, Trampoline, Zandbak
 • Snacks & boeren roomijs
 • Koffie, thee en blikjes fris tegen vriendelijke prijzen

Veelgestelde vragen over het kamperen

Kampeerplekken zijn vanaf 14:00 uur beschikbaar en we vragen om op je vertrekdag de plek om uiterlijk 12:00u te verlaten.

De tenten zijn beschikbaar vanaf 15:00 uur beschikbaar en we vragen om op je vertrekdag de plek om uiterlijk 11:00u te verlaten.

Kom je later dan 18:00u aan? Laat dit dan even weten door te reageren op de bevestigingsmail van je boeking.
Het is vanwege de nachtrust op de camping niet mogelijk om na 22:00u te arriveren.

Buiten schoolvakanties en feestdagen om is het mogelijk om eerder aan te komen of later te vertrekken. Je kunt deze optie selecteren als je boekt of je kunt van tevoren contact met ons opnemen.

Vroeg aankomen (v.a. 10:00u): €5,00
Laat vertrekken (uiterlijk 18:00u): €7,50

Natuurlijk verwelkomen we ook groepen op onze gezellige minicamping, mits zij onze avondrust (v.a. 22:00u) en gezinsvriendelijkheid kunnen waarderen. Hou er rekening mee dat we bovenal een camping zijn voor gezinnen met jonge kinderen. We hebben enkele huisregels die bedoeld zijn om alle gasten een prettig verblijf te bieden.

Wij richten ons in de eerste instantie op gezinnen met jonge kinderen, dus er is altijd reuring. Doordeweeks is het vaak lekker rustig, maar reken in weekeindes op spelende kinderen. Als je niet van een feestje, skelterraces, balletje trappen of dansen op de trampoline houdt, dan zijn andere campings wellicht voor jou geschikter.

We zijn een minicamping gericht op gezinnen met kinderen tot ongeveer 10 jaar. We hebben gemerkt dat onze speeltoestellen en activiteiten het beste aansluiten bij deze leeftijdsgroep.

Ja, je viervoeter is van harte welkom! Er is helaas alleen geen losloopplek op de camping. Op en rond de camping moet je hond altijd aangelijnd zijn. Op de Sallandse Heuvelrug zijn losloopplekken.

Lees de onderstaande regels goed door:

 • Max. 2 honden per kampeerplaats.
 • Je hond moet op de camping en rondom camping altijd aangelijnd zijn én onder begeleiding.
 • Let erop dat honden hun behoefte niet doen in de weilanden rondom de camping, hierdoor kunnen koeien van boeren in de omgeving ziek worden en doodgeboren kalveren krijgen.
 • Honden zijn niet toegestaan in de Delle, de Hooischuur, het sanitair, de dierenweide, in de speeltuin en het speelbos.
 • Ongelukjes op en rondom de camping dienen direct opgeruimd te worden. Gratis opruimzakjes zijn aanwezig 🙂
 • Er lopen dieren op het kampeerterrein zoals paarden, koeien, kippen, ezels, geiten enz. Deze dieren mogen géén hinder ondervinden van uw hond.
 • Honden mogen geen overlast (bijv. continue blaffen of piepen) voor andere gasten veroorzaken.
 • Hondenrassen (en kruisingen) die behoren tot de groep 'hoog risico honden' en honden die kenmerken vertonen van aanvals- en verdedigingshonden zijn niet toegestaan op de camping.
 • Overtreding van de regels kunnen gevolgen hebben voor je verblijf op de camping.

Ja, dat kan tijdens je boekingsaanvraag bij 'opmerking'. Hier proberen we rekening mee te houden en afhankelijk van de beschikbaarheid kijken we wat er mogelijk is.

Let op: We geven met Hemelvaart, Pinksteren en in de zomervakantie voorrang aan gezinnen met kinderen voor het kampeerveld met de speelvoorzieningen. Bekijk hier de plattegrond van de camping.

Elke kampeerplek heeft de beschikking over een 6Ah ( maximaal 1320 watt) stroomaansluiting. Voor het aansluiten heb je een blauwe campingstekker nodig (CEE, 3 polig).

Bij een kampeerplek is 5KWh inbegrepen per nacht. Dat is wat een kampeermiddel gemiddeld per dag verbruikt. Verbruik je meer? Dan kan het zijn dat we hier kosten voor in rekening brengen.

Ja hoor, dat kan. Laat het ons even weten als je bezoekers ontvangt. We vragen een kleine vergoeding. Help je ze zelf even op weg met de do's en don'ts op de camping? Bezoek is welkom vanaf 9:00u. Om uiterlijk 22:00 uur moeten ze het terrein weer verlaten hebben.
Wil je meer dan 4 personen op een dag ontvangen? Overleg dit ruim van te voren even met ons.

Tijdens Hemelvaart en Pinksteren vragen wij om geen of weinig bezoek te ontvangen i.v.m. de drukte op de camping. Wij kunnen voor bezoek geen parkeerplaats garanderen.

 

Er is geen koelkast voor algemeen gebruik. Voor gasten zonder koelkast, bijvoorbeeld met een kleine tent, hebben we een oplossing. Je kunt in overleg ook van onze vriezer gebruik maken. Zowel de koelkast als de vriezer staan in De Delle.

Het is helaas niet toegestaan om een open vuurtje te stoken op je kampeerplek. Als de weersomstandigheden het toelaten zetten wij op een centrale plek soms een vuurton waarin we een vuurtje maken. Kom er gezellig bijzitten!

Het is wel mogelijk om bij ons een houtkachel te huren. Je vraagt je vast af: wat is dan het verschil met mijn vuurkorf, BBQ of kachel? Onze houtkachels zijn voorzien van speciale vonkenvangers en regenpet. Hiermee voorkomen we brandschade bij andere kampeerders én dat vonken op dieren en gebouwen (met rieten kap) in de buurt terecht komen. Eigen kachels met vonkenvangers zijn niet toegestaan, omdat we niet kunnen controleren of deze goed werken.

Hoe werkt het?

 • Vraag bij ons om een houtkachel. Afhankelijk van de weersomstandigheden, waarschuwingen door de brandweer en/of je plek bepalen we wat er mogelijk is.
 • Gebruik het hout dat je bij de kachel krijgt (geen gesprokkeld hout, resthout of tuinafval). Is je hout op? Dan kun je een nieuw netje hout bij ons kopen. Je huurt de kachel overigens per dag, niet totdat het hout op is 🙂
 • Beperk rookoverlast.
 • Plaats de kachel niet in de buurt van brandbare voorwerpen en op een ruime afstand van kampeermiddelen. Wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade aan jouw eigendommen of die van anderen.
 • Zet een emmer water in de buurt.
 • Zorg ervoor dat er bij open vuur altijd toezicht is en laat kinderen niet rommelen met het vuur.
 • Het is verleidelijk om lang bij de kachel te zitten, maar hou rekening met andere gasten en veroorzaak geen (geluids)overlast.
 • Ga niet slapen voordat het vuur gedoofd is.

Jazeker! BBQ-en hoort bij kamperen toch? We vragen je alleen om op gas te BBQ-en en er voor te zorgen dat andere kampeerders er geen last van hebben. Bij bepaalde weersomstandigheden (bijvoorbeeld droogte, harde wind) vragen we om extra voorzichtig te zijn. Staat je BBQ niet op hoge poten? Dan vragen we je om een tegel onder de BBQ te leggen zodat het gras niet beschadigt.

Een kleine opzettent is mogelijk, maar graag altijd in overleg. Tijdens Hemelvaart en Pinksteren of in het hoogseizoen vragen wij om een vergoeding.

Let op:
Er mogen vanwege brandveiligheid niet meer dan 6 personen op één kampeerplek slapen en er moet minimaal 3 meter afstand zijn tussen kampeermiddelen.

De WIFI is prima en er is dekking op vrijwel het hele terrein. Als campinggast kun je gratis gebruik maken van de WIFI.

Helaas hebben we nog geen beschikking over glasvezel, dus het netwerk is vooral geschikt voor huis-tuin-en-keuken gebruik. Streamen, gamen en grote bestanden downloaden is helaas niet mogelijk.

In 2024 hebben we in een beperkt aantal maandplaatsen voor mensen die langere tijd op de camping willen staan. Voor het voorseizoen geldt dat dit een plek is op het speelveld en tijdens het hoogseizoen kun je langer verblijven op de Groene Weide. Seizoensplaatsen hebben we niet. Heb je hierin interesse? Stuur ons een bericht.

Wij hebben op het zuiden een rij flinke bomen en hierdoor is de ontvangst niet optimaal. Op sommige plekken heb je hier meer last van dan de andere, maar we kunnen geen ontvangst garanderen.

Wij hebben de beschikking over twee ruime grasvelden met prima drainage. Campers kunnen in principe lekker op het gras staan. Bij hevige of langdurige regenval kan het zijn dat we vragen aan camperaars om op verharde gedeeltes van onze camping te gaan staan.

Ja, dat kan kosteloos bij een minimaal verblijf van 3 nachten of tegen betaling.

Ja, dit is mogelijk achter het sanitairgebouw. Wij vragen je dringend om gebruik te maken van biologisch afbreekbare middelen in je toilet. Heb je dat niet? Dan kun je ook een scheutje schoonmaakazijn en afwasmiddel gebruiken. Gratis bij ons te verkrijgen.

Chemische middelen zijn niet toegestaan, omdat deze onze afvalwaterverwerking verstoren en schadelijk zijn voor het milieu.

Jazeker, laat het ons even weten als je wilt gaan wassen of drogen. Wassen kost 5,- en drogen ook. We hebben op de parkeerplaats drie lange waslijnen die voor iedereen beschikbaar zijn. Met mooi weer is je vakantiewas dan zó droog 🙂

 

Ja, dat kan. Tijdens het laagseizoen hebben we een speciaal tarief voor kampeermiddelen die leeg staan.

Wij hebben helaas (nog) geen laadpaal op de camping. Wel is er op 800 meter afstand een openbare laadpaal. We leggen je graag uit waar die staat.

Uiteraard. Wij vragen je om je accu bij je kampeermiddel op te laden. Het is niet toegestaan om dit in een van de (kap)schuren te doen.

We verkopen blikjes frisdrank, diverse waterijsjes en heerlijk Oans boerenroomijs. In het hoogseizoen organiseren we in het weekeinde onze inmiddels beroemde 'Pizza Party'. Je eet dan samen met andere campinggasten heerlijk verse pizza aan grote tafels in de Kapschuur. Of lekker in je voortent, dat kan natuurlijk ook. De kosten van de pizza's zijn 9,- of 10,- (afhankelijk van de gekozen topping).

Als je geen keuken in je kampeermiddel hebt, dan is het mogelijk om gebruik te maken van de keuken in de Delle. Vergeet niet de afzuiger aan te zetten als je het fornuis gebruikt en laat de boel weer netjes achter. Koken in de Delle of Kapschuur is helaas niet mogelijk als deze in gebruik is door een groep.

 

Voor verjaardagen met de hele familie is onze camping niet geschikt. We staan verjaardagen alleen bij uitzondering toe als het rustig is op de camping en als andere gasten er geen last van hebben.

We zijn heel zuinig op ons gras, dus gebruik geen plastic folie, maar worteldoek, gaatjesdoek of ecodoek. Het is belangrijk dat het doek ademt en waterdoorlatend is. Een fancy ondergrond is niet nodig, worteldoek van de bouwmarkt volstaat bijvoorbeeld prima. Lees hier meer.